Sevärdheter i Kina

Kina är världens tredje största land. Det är ett land som är fullpackat med historia, tradition, fantastisk natur och massor med minnesvärda och häftiga sevärdheter. I denna artikel kan du läsa om några av de populäraste sevärdheterna som finns att besöka i Kina. Både antika, underhållande och fridfulla. Bland Kinas utbud av sevärdheter finns något för alla, oavsett vad du mest är intresserad av.

Nedan hittar du några av de populäraste sevärdheterna i Kina. De är alla indelade i kategorier som historiskt, natur- och vildmark-tema samt nöjesparker och nämnvärda monument. Här finns något för alla sorters resande, oavsett ålder eller om du reser med barn. Men vad du än väljer så kom ihåg att alltid ha kul och njut av kulturen, de historiska vingslagen och fridfullheten du kommer att uppleva.

Historiska sevärdheter

Något som är värt att besöka när man befinner sig i Kina är den kinesiska muren. Detta monument är en av världens mest besökta turistattraktion, största militära försvarsstrukturen och den längsta byggnationen som finns. Idag har de existerande delarna av muren en längd på cirka 6 000 kilometer och sägs synas från månen. Att se muren i verkligheten är otroligt imponerande och naturen runt kinesiska muren är storslagen.

Den förbjudna staden. Denna sevärdhet är ett av världens största palats. Staden är en av de viktigaste platserna i Kinas historia. Länge var den förbjudna staden bebodd av endast kejsare och dess tjänare. Här får du uppleva ståtlig kinesisk arkitektur i form av byggnader och tempel. Befinner du dig i Peking är det nästan ett krav att planera in några timmar för att ta dig igenom detta storslagna historiska palatsområde.

Natur och vildmark

Är du en person som gillar att se natur på din semester är det varmt rekommenderat att göra ett besök till parken Jiangshan. I denna park finns ”de tiotusen källornas paviljong” där du kan njuta av en 360-graders utsikt över staden Peking. Denna kejserliga park är 57 tunnland stor och ligger precis norr om den förbjudna staden. Allmänheten kunde börja besöka parken 1928, men den öppnade inte officiellt förrän 1949.

Reser du med barn eller om du älskar djur kan du alltid besöka en av Kinas många zoon. Harbins zoologiska trädgård är en av de största djurparkerna i nordöstra Kina. I denna djurpark finner du 2 800 djur av 150 olika arter. Du kommer bland annat se den nordost-kinesiska tigern, älgar och svarta björnar. Peking Zoo är också att rekommendera då här finns 14 000 djur ifrån väldens alla hörn.

Tema- och nöjesparker

Något som passar alla resenärer oavsett åldrar är Disneyland. Nöjesparken kan du hitta både i Shanghai och Hong Kong. Detta är en kulturell och underhållande upplevelse som är utformad för gäster av alla sorters slag. Hos Shanghai Disneyland kan du uppleva aldrig tidigare sedda länder. Du hittar Adventure Island, Treasure Cove och fantasiträdgårdar samt enastående attraktioner. Bland annat det största Disneyslottet någonsin byggt.

Harbins internationella snö och isskulptursfestival är en årlig vinterfestival som tar plats i Harbin, Kina. Här kommer du att få se några av världens största isskulpturer. Festivalen öppnar officiellt den 5 januari och varar i en månad framåt. Men tillåter vädret kan utställningen öppna tidigare och hålla öppet längre. Genom hela staden kan du se magnifika isskulpturer. Under festivalen hålls också en stor variation av vinteraktiviteter.

Minggravarna

Denna sevärdhet finns i Bejing och här kan du se 13 av 16 gravkammare där avlidna kejsare från Mingdynastin är begravda. Denna sevärdhet har blivit känd som “Minggravarna”. Gravkamrarnas läge är noga utvalt med hjälp av Feng-Shui för att inga onda andar ska dyka upp. När du besöker dessa gravar måste du färdas längs ”odödlighetens väg” som är 800 meter lång och vaktad utav 36 gigantiska stenfigurer

Grand Buddha of Leshan

The Grand Buddha i Leshan är den största statyn av en buddha som finns i världen. Statyn är huggen ur en klippvägg som är belägen där Qingyifloden, Dadufloden och Minfloden möts, alltså i södra delen i provinsen Sichuan i Kina. Jättebuddhan är 71 meter hög och avbildar en Maitreyabuddha som sitter med händerna vilande i sina knän. Byggandet påbörjades år 713 och tog 90 år att färdigställa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.