Välkommen till vår sida om Kina!

Är du en av oss som är fascinerade av Kina och som vill lära dig ännu mer om detta fantastiska land? Då har du sannerligen kommit rätt. Här på nanchang.se kan du läsa allt om Kina, indelat i välskrivna och informativa artiklar. Du kan bland annat läsa om landets religion, kultur och historia. Du kan även läsa om de olika sevärdheterna som finns i landet.

Kina är ett stort och fantastiskt land som har väldigt mycket att erbjuda till bland annat turister. Landet har en intressant historia och minnen av den finns kvar i exempelvis den kinesiska muren. Kina är mycket mer än landet med störst befolkning i hela världen, de har även en rik kultur att dela med sig av och såklart en hel del fantastisk mat.

Lär dig mer om ekonomi, utbildning och arbete i Kina

Vi kommer publicera artiklar som kommer berätta om bland annat Kinas ekonomi, hur utbildningen ser ut i landet och även deras arbetsmarknad. Kina har bland annat en väldigt stor utrikeshandel. Många handlar billiga varor från landet och deras utrikeshandel har ökat mycket under 2000-talet. Även landets ekonomi har vuxit mycket sedan 1990-talet. Detta kommer du kunna läsa mer ingående om i våra artiklar.

I Kina har alla barn skolplikt från sju års ålder och läskunnigheten är relativt stor. När det kommer till arbetsmarknaden har arbetslösheten ökat en hel del under det senaste året. Arbetsmarknaden förändrades i landet på slutet av 1970-talet då deras ekonomi reformerades. Allt detta kan du läsa om här hos oss på nanchang.se i våra välskrivna artiklar. Välj de artiklar som intresserar just dig.

Religion och kultur i Kina

När det kommer till religion finns det flera olika religioner som utövas i Kina. Olika former av buddhism är vanligt i Kina och även schamanism och konfucianism till exempel. Det finns också en del människor som utövar judendom, islam och kristendom i Kina men inte alls i samma utsträckning som de ovanstående. Om du vill veta mer om Kinas religioner hittar du gott om information om det här.

Kina har en av världens äldsta kulturer och har funnits i över 5 000 år. Många av dagens uppfinningar kommer från Kina, exempelvis papper, porslin och krut. Även Kinas sportkultur är gammal och har även den flera tusen års historia. Kinesisk kultur intresserar många och hos oss kan du lära dig allt du behöver veta om den kinesiska kulturen och kanske lite till.

Sevärdheter i Kina

En annan sak det finns mycket av i Kina är sevärdheter. Det finns till exempel mycket att se för de med ett historiskt intresse. Vad sägs om kinesiska muren, terrakottaarmén och Himmelska Fridens Torg? Det finns även många museer, tempel och mausoleum att skåda i landet och det gäller att välja de sevärdheter som intresserar just dig. Alla föredrar vi ju olika platser och nöjen.

Det finns också mycket vacker natur att njuta av i landet. Det finns både floder, berg och vackra trädgårdar som du kan vandra i. Här hos oss får du tips om de bästa sevärdheterna i Kina och du kan själv välja vilka du vill besöka när du reser till detta vackra land. Kina har mycket att erbjuda alla olika typer av människor – det lovar vi!

Färsk och korrekt information

All fakta du hittar här på vår sida är alltid uppdaterad och korrekt. Vi är noga med det vi skriver så att du ska kunna lita på att informationen du hittar här hos oss. Vi är själva Kina-entusiaster och det gör att vi lägger ner både själ och hjärta i allt vi skriver på vår hemsida. Vi vill helt enkelt dela med oss av allt Kina har att erbjuda.

Sammanfattning

Du har hittat till en sida som är fullproppad med artiklar om Kina och allt som finns i landet. Här hittar du artiklar om allt från religion och kultur till ekonomi och utbildning. Det finns så mycket att lära om Kina och vi är glada över att dela med oss av vår kunskap till dig. Varmt välkommen hit och vi hoppas du kommer få mycket nöje av att läsa här!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.